Vil du bidra?

Ønsker du å bidra for å bevare Ekebergskogen mot å bli skulpturpark, er ethvert økonomisk bidrag til hjelp. Alle bidrag går til arbeidet utført av eksterne (advokater ). Alle i foreningen arbeider gratis.
Kontonummeret er:    1503.23.91769

Bli medlem!
Medlemskap koster 200,-

Når du betaler inn, husk å spesifisere om det er deler av beløpet som skal dekke medlemskap.

Om du ønsker å bidra med praktiske gjøremål kan du sende en mail til: post@ekebergskogen.com

 

Du kan også «spre ordet» via Facebook, eller ved å gjøre omgangskretsen din oppmerksom på hva vi risikerer å miste. Man kan ikke kjøpe ny skog…..

Reklamer

One thought on “Vil du bidra?

 1. Etter å ha vært med på guidet tur i Ekebergskogen der Kari Jacquesson informerte om planene for den forestående skulpturparken (som ble objektivt og saklig framstilt !) vil jeg uttrykke min motstand mot disse planene. Dette begrunner jeg med følgende:
  1) De planlagte skulpturene egner seg ikke som kunstformidling i Ekebergskogen. Det er naturen i seg selv med tilhørende kulturminner som formidler estetiske verdier. Skulpturene bør heller plasseres i et mer urbant område i likhet med annen kunst og kulturformidling.
  2) Utplasserking av skulpturene vil medføre store inngrep i naturen som vil ødelegge det biologiske mangfoldet som er så spesielt for Ekebergåsen , i tillegg til at det vil ødeligge betingelsene for et rikt dyreliv og turmuligheter for mange grupper mennesker med ulike fysiske og psykiske behov.
  Dette med tanke på at det vil bli hugget ned store områder med skog og at flere av de nåværende usjenerte stier vil bli rasert. Skogen vil således bli påført skader som vil lage store sår i naturen. Spesielt vil den planlagte gondolbanen medføre store inngrep i store områder av skogen som vil være uheldig .
  3) Den omtalte «gavepakken» til Oslo kommune vil ikke medføre større tilgjengelighet til området der skulpturene skal utplasseres. Tilgjengeligheten er i dag tilstrekkelig dekket både med Ekebergtrikken og buss som går på oversiden av området. Videre er det utall av ulike typer stier som dekker ulike behov og veier som er tilgjengelige for rullestolbrukere og barnevogner. Jeg er enig i at det trengs en oppgradering av turveiene med plassering av benker o.l. , i tillegg til manglende skilting av de ulike arkeologiske kulturminner både synlige og ikke synlige.

  Videre vil jeg gi uttrykk for at det vil være galt at enkeltpersoner skal få så stor innflytelse med planlegging av et område som skal være tilgjengelig for allmenheten. Den videre prosesssen bør være mer demokratisk styrt i samråd med et mer folkelig engasjement. Jeg vil anbefale de ansvarlige politikere å tenke grundig gjennom før de går inn for å undertegne avtalen om å gjennomføre planarbeidet med skulpturparken i Ekebergskogen. Det vil være synd hvis vi skal miste en slik perle av en skog som i dag brukes av flere grupper mennesker med ulike behov!
  Hilsen «natur- og kulturnyter»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s