Presse/media

Dagne Groven Myhren i Dagsavisen 21.juli 2011
Skogens ro
Skogens ro (PDF)
………………………………………………………………………………………………………..
Lotte Sandberg i Aftenposten 20.juli 2011
En nødvendig sone

«NATURVERN. Det verneverdige må beskyttes, og Ekebergåsen naturreservat i Oslo trenger en «buffersone».»
………………………………………………………………………………………………………..
Sverre Martin Fjellstad i Aftenposten 7.juli 2011
Eventyrskogen på Ekeberg
«Ekebergskogen er ikke stor i utstrekning, men den har stor betydning for folk og dyr, ja, for det biologiske samspillet i naturen i Oslo-området. Oppvokst som jeg er ca. 100 meter fra skogkanten, taler jeg av erfaring.»
………………………………………………………………………………………………………..
VG 26.juni 2011
Welcome to Ringnesworld
«Det mesterlige er at Ringnes har klart å bygge opp et bilde av seg selv som den snille mesenen, den rundhåndede verten og den kvinnekjære kapitalisten, som utelukkende tenker på fellesskapets beste. Det er det rene tøv» . Dagfinn Nordbø i søndagskommentaren.
…………………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………………
Dagsavisen 22.juni 2011
Møte med motstanderne i skogen>
Folkeaksjonen har avdekket at avtale mellom Byådet og Ringnes skulle vært ute på høring, og at anbudsregelverket er brutt da det ikke er snakk om at skulpturpark er en gave. Etter de siste avsløringene kan ikke Ringnes lenger dekke seg bak byråd Bård Folke Fredriksen.
…………………………………………………………………………………………………………
Dagsavisen 15.juni 2011
dagsavisen-20110615_side 1 24 25
– Byråd Jøran Kallmyr (Frp) ba Friluft setaten droppe politianmeldelse av den Christian Ringnes-eide Ekebergrestauranten for ulovlig hogst. Friområdeforvalter Harald Stølan sier til Dagsavisen at han aldri har opplevd noe lignende.
…………………………………………………………………………………………………………
Aftenposten 14.juni 2011
Bergens rike onkel: – Jeg synes synd på Oslo-folk
– Er det en dyp forakt for rikfolk som ligger bak skulpturkrangelen i Oslo? – Det spesielle ved Skandinavia er at høy og lav respekterer hverandre, kvitterer «rikingen» og bergenseren Trond Mohn.
…………………………………………………………………………………………………………
Hage.no 14.juni 2011
Ekeberg-aksjonister protesterte på skogkonferansen
– Artisten Silje Nergaard frontet Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen da gruppen markerte seg i forbindelse med den internasjonale skogkonferansen Forest Europe i Oslo.
…………………………………………………………………………………………………………
Marit Bache i Dagsavisen 8.juni 2011
Matematikk i Ekebergskogen
Bruk av matematikk gir et galt bilde av inngrepene i Ekebergskogen.
…………………………………………………………………………………………………………
Marit Bache i Dagsavisen 24.mai 2011
Viktig miljøsak for hele Oslo
Byrådet ønsker skulpturpark i Ekebergskogen. Inngrepene er omfattende og bystyret må gå grundig gjennom saken.
…………………………………………………………………………………………………………
Abid Raja i NRKs Ukeslutt 21.mai 2011
– Som å ødelegge Central Park
http://www.nrk.no
– New yorkerne hadde gått amok, sier Venstre-politiker Abid Raja om sammenligningen med Christian Ringnes’ planlagte skulpturpark i Ekebergåsen i Oslo.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7642517
…………………………………………………………………………………………………………
Marianne Sunde i Dagsavisen 20.mai 2011
Utilgivelig å rasere skogen
http://www.nyemeninger.no
– Vi aksepterer ikke at Oslos politikere tar fra oss Ekebergskogen for at milliardær Christian Ringnes skal få kommersialisere området.

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1000/subcat1029/thread147977/#post_147977

………………………………………………………………………………………………………….

Dagbladet, 19.mai 2011
Et overgrep mot oss alle
Knut Hjorth-Jenssen
Oslogutt

– Å spre en privat kunstsamling utover Ekeberg, uansett hvor god eller dårlig kunsten er, er feil. Å tvinge allmennheten til å forholde seg til én manns smak midt i et av Oslos fineste friluftsområder, er feil. Det er en skam at våre folkevalgte har latt saken komme så langt. Dette sa dekan George Morgenstern ved Kunstakademiet lørdag 14. mai i en appell da det ble arrangert folketog gjennom Ekebergskogen i protest mot Oslo kommunes planer om å la milliardær Christian Ringnes få anlegge skulpturpark i området.
Morgensterns budskap er et kjernespørsmål i saken. Hvordan kan Oslo kommune gi fra seg store deler av folkets siste sentrumsnære skog? Ringnes er først og fremst investor og forretningsmann, dreven i strategi og med et klart mål om utbytte i sikte. Han kan ikke kritiseres for å drive forretning. Man kan ikke kritisere krokodillen for å være krokodille, da det er dens vesen. Ringnes har pleiet politikerne, som har latt seg blende. Det er god grunn for Transparency International, som arbeider mot korrupsjon, å heise røde flagg slik organisasjonen gjør i Dagbladet 20. mars i år.

Under signaturen ”Mann og retoriker” går Kjell Terje Ringdal i Aftenposten 14. mai i strupen på avisens kunstkommentator Lotte Sandberg for hennes omtale av den planlagte skulpturparken. På lang distanse foretar Ringdal en psykologisk analyse av Sandbergs underliggende motiver for å ”gjelle og sløye Ringnes og frata ham all ære”. Slakten av byvelgjøreren og kvinnebeundreren Ringnes skal blant annet være tuftet på dennes bruk av flerfoldige millioner på kitschy kunst av vulgær karakter, noe som truer Sandbergs definisjonsmakt av hva som er god og dårlig kunst.
Men Kjell Terje Ringdal burde først og fremst, som informasjonssjef i Norad, kjenne igjen de mekanismene som Transparency International varsler om, og som Lotte Sandberg minner om.

Dessuten, når Ringnes deler ut gratis voldtektsalarmer til Oslos kvinner, samtidig som han ønsker å utplassere skulpturer av kvinner som gir uttrykk for kvinnen som kjønnsobjekt, driver han en form for dobbelsignalisering som han, all sin dannelse til tross, trolig simpelthen er for begrenset til å se at han bedriver. Men han er med dette eksponent for et rått og helt uakseptabelt kvinnesyn, som dessverre synes å bli delt av flere. Dette gjør meg forbannet.

”Bronsedamene” til Ringnes ropes høyt velkommen av Kjell Terje Ringdal. Men det er ikke snakk om bronsedamer, ikke alene, men lyssatte monolitter på opptil ni meters høyde, titanbelagte falloser, vrengte underliv og stillettsko formet av kjøkkenkasseroller, opptil 80 skulpturer, mer eller mindre i denne genren, samt fem kunstinstallasjoner med lyseffekter. Parken på 255 dekar skal omfatte gondolbane med servicebygg i flere etasjer, souvenirbutikk, paviljong i flere etasjer, et vannspeil på 400m2, veier over skogstier, utsiktsplatting der Munch skal ha fått inspirasjon til sitt Skrik, i en kommersiell park med opptil 600 000 besøkende i året – til Ringnes sine serveringssteder i parken.
Å ødelegge Ekebergskogen på denne måten er et overgrep mot oss alle.

………………………………………………………………………………………………………….

Mashlash’s Blog
Facebook-kontoen min “disabled”!
mashlash.wordpress.com
Facebook-kontoen min, Mashlash Jr., som jeg har viet veldig mye tid til de siste 3 årene, er plutselig disabled! Og jeg vet hvorfor…

Reklamer

2 thoughts on “Presse/media

  1. Tilbaketråkk: Vellykket demonstrasjon mot skulpturpark i Ekebergskogen! « Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s