Vellykket morgenmarkering

Friske på morgendemonstrasjon 07.00 i Ekebergskogen 18. juni 2012

Folkeaksjonen møttes mandag morgen 18. juni for demonstrasjon mot de påbegynte arkeologiske utgravningene. Utgravningene starter i dag etter Fylkesmannen i forrige uke avviste klagene på bystyrevedtaket som åpnet for rasering av den fredede Ekebergskogen.

– De arkeologiske utgravningene har kun én hensikt: Å ta ut automatisk fredede kulturminner fra bakken før Ringnes bygger vannspeil og paviljong og ødelegger kulturminnene, sier Marianne Sunde, leder for Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen.

Det er parkplanene som har fordret utgravningene, og det måtte gis dispensasjon fra Kulturminneloven for å kunne begynne å grave. I en klagesak med uvanlig mange og veldokumenterte klager har Fylkesmannen altså nå gitt kommunen støtte uten å gå inn i ankepunktene som Folkeaksjonen og andre har anført.

– Fylkesmannen har foretatt en summarisk saksbehandling og konklusjon. Folkeaksjonen går videre med saken. Vi mener derfor utgravningene ikke bør finne sted så lenge saken ikke er endelig, avslutter Sunde.

Les mer om saken i Marianne Sundes innlegg i Aftenposten 17. juni: «Løgner på autopilot».

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s