Oslopolitiet etterforsker mistanke om korrupsjon

Fredag 18. mai kunne Dagsrevyen kunngjøre at Seksjon for miljø- og finanskriminalitet i Oslo Politidistrikt etterforsker mulig korrupsjon mellom Christian Ringnes og Oslo kommune i skulpturparksaken. Saken ble også dekket av skriftlige media som NRK, Aftenposten, Dagbladet og E24. Lenker til artiklene finnes nederst på siden.

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen mener at Oslo kommune har brutt regelverket for offentlige anskaffelser da de inngikk en avtale med C. Ludens Ringnes stiftelse om å etablere, drifte og vedlikeholde en skulpturpark på Ekeberg.

En sponsoravtale mellom C. Ludens Ringnes Stiftelse og Oslo kommune viser at den private stiftelsen har betalt for to kommunalt ansattes jobb med raskt å jobbe fram forprosjektet for skulpturparken.

Leder for finans- og korrupsjonsavdelingen i Oslo politidistrikt, Runde Skjold, sier til NRK at politiet regner med å ha klarlagt mye i saken før sommeren, men at etterforskningen trolig også vil fortsette utover høsten.

Skogvokterne som bor i skogen kommer til å fortsette å vokte skogen mot ytterligere ulovlige naturinngrep mens etterforskningen pågår.

Befaring i Ekebergskogen 24. april i regi av Folkeaksjonen for å undersøke skadene etter den ulovlige hogsten utført på oppdrag av C. Ludens Ringnes Stiftelse midt i hekkesesongen. Foto: Monica Løvdahl

Lenker til nyhetsklipp om korrupsjonsanklagen:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s