SISTE: svar fra Miljøverndepartementet

Svaret fra Miljøverndepartementet beviser at arkeologene ble forsøkt lurt til å begynne å grave på feil premisser. De fikk vite at klagene ikke hadde oppsettende virkning, og at de bare kunne sette i gang gravearbeidet, med gravemaskin. Hvem som sa det? Ringnes’ stiftelse. Arkeologene fikk IKKE vite at klagene ikke var behandlet hos Fylkesmannen. Og nå vil arkeologene vente til klagene er ferdigbehandlet. Her er brevet fra departementet:

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen

Vi viser til Deres brev av 14. mai 2012 til miljøvernministeren, knyttet til fylkesmannens vedtak av 4. mai 2012 om ikke å beslutte utsatt iverksetting i denne saken. Det vises også til fylkesmannens kommentarer i brev av 11. mai 2012 til Folkeaksjonens brev av 9. mai 2012 med klage på fylkesmannens ovennevnte vedtak. I sistenevnte brev fra fylkesmannen fastholder han sitt standpunkt om ikke å utsette planens rettsvirkninger.

Fylkesmannens beslutning kan ikke påklages etter forvaltningsloven. Miljøverndepartementet kan imidlertid etter forvaltningslovens regler på eget tiltak beslutte utsatt iverksetting dersom betingelsen for dette er tilstede. Klagen på reguleringsplanen er for tiden til behandling hos fylkesmannen, og er etter de opplysninger departementet har mottatt, forventet avgjort i løpet av ganske kort tid.

Fra fylkesmannen har vi videre fått opplyst at det vil bli berammet et møte mellom Folkeaksjonen og fylkesmannen, muligens tidlig i neste uke. Det er også blitt tilkjennegitt at Kulturhistorisk museum, som skal stå for de påtenkte arkeologiske utgravinger, ikke ønsker å starte opp med disse før klagen på reguleringsplanen er avgjort.

Miljøverndepartementet finner, på bakgrunn av de foreliggende opplysninger, bl.a. om avholdelse av et møte mellom Folkeaksjonen og fylkesmannen, Kulturhistorisk museums gravingsutsettelse og forventet snarlig avgjørelsesvedtak i klagesaken, ikke grunn til å gå inn i behandlingen av en verserende sak. Dette innebærer at departementet på nåværende tidspunkt ikke vil overprøve fylkesmannens beslutning av 4. mai 2012.»

Det hjelper å engasjere seg.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s