Første seier til Folkeaksjonen

Gratulerer til Folkeaksjonen! Hadde vi ikke demonstrert mandag 7. mai hadde det blitt begått irreversible inngrep på automatisk fredete kulturminner i Ekebergskogen.

Arkeologiske utgravninger er KUN ment å finne sted om planen blir iverksatt. Folkeaksjonen har i dag sendt 12-siders brev til miljøvernministeren hvor vi dokumenterer at Fylkesmannen tok feil etter å ha blitt ført bak lyset av Kulturetaten i Oslo kommune da det ikke ble opplyst hvor omfattende utgravningene ville bli.

Sist fredag ga Kulturhistorisk museum klart uttrykk for at de ikke ønsket å sette i gang arkeologiske undersøkelser i et område som senere kunne bli fredet! De hadde blitt informert av stiftelsen (kun) at det var bare å sette i gang da reguleringsplanen ikke hadde oppsettende virkning. De visste da ikke at saken ikke var sendt til Fylkesmannen. Så klaget vi til Fylkesmannen, men vi fikk ikke medhold. Nå ligger saken hos miljøvernministeren, og vi håper på medhold.

Vi hadde punktmarkering i skogen bak Ekebergrestauranten i dag mandag 14.mai kl 0700. Det vil vi fortsette med hver mandag morgen til samme tid inntil skogen er reddet!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s