Møt opp mandag 7/5 kl.07.00!

Sted: Skogen rett bak Ekebergrestauranten   

VEL MØTT til demonstrasjon i skogen. Det kan ta tid, ta med mat, drikke og varme klær! Lag gjerne paroler som kan taes med.

Hvorfor? Fordi det fra mandag 7. mai er planlagt arkeologiske undersøkelser med gravemaskin, vil Folkeaksjonen nå aksjonere. Ekebergskogen er det området i Oslo som har tettest funn av kulturminner. Det er gjort 21 steinalderfunn i skogen, de eldste av disse er 2000 år eldre enn noen funn andre steder i Oslo. Til tross for skogens historiske og kulturelle verdi, er det gitt dispensasjon fra Kulturminneloven for at Ringnes skal få bygge et vannspeil, paviljong, bygge Munch-platting, sette ut 80 skulpturer etc. Det har blitt hogget nær 200 trær, mesteparten helt ulovlig etter at hekkesesongen var i gang. Da politiet kom løp arbeiderne sin vei, så de visste at de drev ulovlig.

Dessuten er den arkeologiske «begrunnelsen» for hogsten et bedrag. 70x 100meter, dvs. 7.000m2, dvs. 7 mål. Det vil si en fotballbane har blitt hogget rett ved siden av Ekebergrestauranten. For å grave ut arkeologisk til et 50 m2 paviljong, hugger man underskog og mange trær tilsvarende størrelsen fotballbane. Og dette er bare en brøkdel av det Christian Ringnes har planlagt!

 

Facebookevent: http://www.facebook.com/#!/events/400795926620512/

Vi skal stoppe gravemaskinene fra å ytterligere ødelegge skogen! Det er helt uakseptabelt at trær blir hugget og skogsbunnen gravd opp – før Fylkesmannen har behandlet de mange og tunge klagene som er sendt inn mot dette prosjektet. Skadene på skogen er irreversible!

Møt opp og vis din protest!

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s