Spekulativt av Oslo kommune – trenerer demokratiske prosesser!

NB: Folkeaksjon 24/4/2012 kl. 17.30

Bli med Kari Jaquesson, m.fl  fra Folkeaksjonen på  omvisning og folkeaksjon i Ekebergskogen. Ta med mat og drikke og møt opp foran EKT ridesenteret kl 17.30. Du kan ta trikk 18 og 19 til Sportsplassen og gå ca 6-7 min oppover mot Ekebergsletta eller buss 74 til Ekeberghallen (det ligger rett nedenfor Ekeberghallen).

Motorsager jobber hardt og raskt. De som har vært oppe og sett har fått sjokk! Først nå skjønner folk omfanget av disse planene. Men det er ikke for sent – vi kan ennå redde skogen! Møt opp og se med egne øyne og vis hva du mener!
Vi vil også demonstrere mot den ulovlige huggingen i skogen og mot tidligere hugst rundt Ekebergresturanten der eiendomsselskapet ennå ikke har betalt den boten på kr 750 000 de ble idømt for flere år siden. Nå må Byråden for Bymiljø, Ola Elvestuen (V) anmelde dette til politiet. Den forrige byråden, Jøran Kallmyr (Frp) fikk etaten til å trekke tilbake politianmeldelse. FYI: Hans parti (FrP) Har mottatt minst 750.000,- i partistøtte i samme tidsrom.

Det ligger tunge klager som skal behandles av Fylkesmannen. Både Folkeaksjonen for vern av Ekebergskogen, Naturvernforbundet og andre aktører har tungt dokumenterte klager. Saksgangen er slik at dette først sendes Oslo kommune. De skal så sende den videre. Det gjør de ikke!

I klagene viser vi til at saksbehandlingen av Ekeberg skulptur- og kulturminnepark har vært en høyst uvanlig og udemokratisk prosess hvor kommunen har vært en forlenget arm for Christian Ringnes’ stiftelse:

1. Christian Ringnes stiftelse har betalt for saksbehandlingen i Oslo kommune

2. Alle avvik i saksbehandlingen er til fordel for stiftelsen 3. Kulturetaten er forslagsstiller på vegne av den private aktør

4. Saksbehandlerne hos Plan- og bygningsetaten må erklære seg inhabile (jf jusprofessor Erik Boe som er sitert i en av klagene).

5. I denne saken passer Oslo kommune på Oslo kommune på vegne av Ringnes stiftelse.

Ingen klager er ennå sendt videre til Fylkesmannen fra plan- og bygningsetaten. Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen sendte inn en klage i oktober 2011, med utfyllende dokumentasjon 1. januar 2012. Nå har plan- og bygningsetaten brukt nesten fire måneder på å behandle klagene. Fylkesmannen er således ikke informert, og arbeidene er i gangsatt.

I klagene bes det om oppsettende virkning. Det er imidlertid vanskelig for Fylkesmannen å ta stilling til saken før all informasjon er på bordet. Men på grunn av irreversible inngrep som nå pågår, ber vi Fylkesmannen om oppsettende virkning på klagene som er levert så ingen mer skade kan skje før Fylkesmannen har behandlet klagene ferdig.

Det kan ikke være slik at den innklagede kan trenere klagene og at klagene ikke kommer frem til rette instans, og at irreversible inngrep igangsettes. På den måten vil ikke klagene ha noe annet enn illusorisk verdi.

I vår klage påpeker vi at saksbehandlerne hos Plan- og byningsetaten var inhabile. Nå sitter de samme sakbehandlerne og trenerer klagene. De vet at klagene er gode og skynder seg å hogge mest mulig før de ikke kan trenere lenger! Det er så grovt!

Fylkesmannen må stoppe arbeidet i Ekebergskogen!

Inntil for noen dager siden var dette en sunn, tett skog med frodig underskog. Nå er det barbert. Skånsomt? De er på gang i gjen i dag med motosager – midt i hekketiden. Hvor mange fugler finner ikke reiret sitt? 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s