Skulpturpark ingen gave

Aftenposten 16.juni 2011
ATLE KLUNGREHAUG & MARIANNE SUNDE – Arkitekt og journalist, begge Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen

Skulpturpark ingen gave
POLITISK SKANDALE. Politikere, journalister og folk flest er ført bak lyset når det gjelder planene for skulpturpark i Ekebergåsen i Oslo.

Les selv saksdokumentene her:
Skulpturpark – Saksframlegg sak 102_11 (PDF 9,3MB)
Skulpturpark – Avtale_del1 (PDF 10,5MB)

Reklamer

One thought on “Skulpturpark ingen gave

 1. Etter å ha deltatt på guidet tur i Ekebergskogen og i tillegg lest diverse innlegg vedrørende den planlagte skulpturparken har jeg gjort meg visse refleksjoner.
  For det første: Ttrenger vi i det hele tatt disse skulpturene for å få estetiske opplevelser i skogen? Etter min mening nei. De kan heller plasseres i mer urbane områder, f.eks i middelalderparken. Ved å plassere de planlagte 80 skulpturer på forskjellige steder rundt i skogen vil det nødvendigvis føre til flere store inngrep i naturen som felling av trær og lignende – ikke bare i tilknytning til det planlagte vannspeilet og gondolbanen som det har blitt skissert av byutviklingsetaten. Slike inngrep vil være uheldig for det biologiske mangfoldet og dyrelivet i skogen. Videre er det planlagt å bearbeide flere av de nåværende turstier. Dette vil være uheldig for både turgåere som i dag benytter disse stiene for å opppleve usjenert natur og for dyrene som ferdes i disse områdene. Det er mange turgåere som i dag har stor glede av å få slike naturopplevelser i nær avstand fra bykjernen med gode adkomstmuligheter både med trikk og buss.
  Således vil det heller ikke være behov for den planlagte gondolbanen. En slik gondolbane vil antagelig være i drift bare en begrenset del av året og vil være en ulønnsom investering.
  Hvis det i siste omgang blir flertall for den planlagte kulturparken bør antall statuer reduseres til et minimum, slik at det blir minst mulig inngrep i det nåværende kulturlandskapet. I dette kulturlandskapet er det en rekke arkeologiske kulturminner både synlige og ikke synlige. For å øke formidlingsverdien vil det være aktuelt å skilte disse kulturminnene ved å etablere en kultursti.
  Det er å håpe at byutviklingskomiteen i samråd med andre ansvarlige myndigheter kommer fram til en løsning som i størst mulig grad ivaretar det biologiske mangfoldet til glede for turgåere og dyr som ferdes i skogen.
  Annette E.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s